Раздават минерална вода за жители и гости във всички населени места

...
Раздават минерална вода за жители и гости във всички населени места
Коментари Харесай

Водното бедствие в Бургаско: Раздават храна и вода, има нужда от техника и хора

Раздават минерална вода за поданици и посетители  във всички обитаеми места в Община Царево.

Пунктове са разкрити на къмпинг Араня - до бунгала Грудови на спирката на кв. " Василико ", в центъра на града и пред кметства на всяко обитаемо място, оповестиха от Общината.

Чрез наши донори осигурихме и хранителни фамилни пакети за първите дни,  тъй че хората да има какво да се изхранят. Декларирали сме над 100 комплекта за заслон, включващ походен креват, дружно с всичко належащо, спално долни дрехи, чаршаф и възглавници. А нашите психолози също са подготвени да оказват помощ. Стресът е огромен, в първите един-два дни хората още са в потрес. Това сподели Ясен Сливенски от БЧК за

През миналото денонощие на терен се работи с над 100 индивида доброволци . Съставен е указател с 200 искащи да се включат, само че при нужда и опит за връзка с тях не дават отговор.

Апелира се към отговорно отношение, дано всеки искащ да се обади първо на дежурния телефон: 0590/ 5-50-18. Има нужда от доста строителна техника и от хора, които да почистват дворове и изби.
 Община Царево
На територията на Общината  не са регистрирани сигнали за бедстващи или хора в неопределеност, няма и непроходими пътища, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Основните задания пред другите структурни звена в Министерство на вътрешните работи са свързани с контролиране на пътното придвижване до окончателното нормализиране на трафика.

С превантивна устременост линейният надзор и засиленото полицейско наличие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава - цели се сигнализиране за вероятни свлачищни процеси на скална и земна маса и навреме предприемане на ограничения за недопускане на рискови обстановки.
 БГНЕС
Продължава защитата на развалената или унищожената благосъстоятелност на жителите за попречване на случаи на мародерство.

Движението по направлението Синеморец-Ахтопол-Царево към момента се прави по обходен маршрут. Очакванията са до края на работния ден трафикът да се възвърне по общоприетия път - част от републиканската пътна мрежа.

Екип на ГПУ-Царево с граничен - полицейски транспортен съд обхожда акваторията край Царево за определяне на рискови предмети, попаднали в морето . Аналогични задания извършват и пешите патрули - те прави т обход по бреговата линия на къмпинг „ Арапя “ и „ Нестинарска “ , като с изключение на за рискови предмети, наблюдават и за недопускане на похищения към  безнадзорно оставеното имущество на жителите.
 БГНЕС
Спасителните дейности на чиновниците от пожарната в Бургас са ориентирани към отводняване на обекти на територията на Общината. Поради неотложен незабавен ремонт на компрометираните язовирни стени, продължава цялостното изпразване на двата микроязовира към село Лозенец.

Изплащането на пенсиите ще се реализира в постройката на кметство Ахтопол, в кабинета на локални налози и такси. Там ще има представители на пощенска работа, подготвени да ви обслужат, оповестиха от кметството. Изплащането ще стартира след
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР